Снимка БулфотоПродължават да се увеличават случаите на рак на белия дроб в

...
Снимка БулфотоПродължават да се увеличават случаите на рак на белия дроб в
Коментари Харесай

Тревожна тенденция: Все повече болни от рак на белия дроб в България

Снимка Булфото

Продължават да се усилват случаите на рак на белия дроб в България. Над 600 са пациентите, които се диагностицират със болестта годишно, като при 70% от тях ракът се открива в трети етап. Това акцентираха лекари в Международния ден без тютюнопушене, който означаваме през днешния ден, и допълниха, че " разковничето " е в ранното разкриване на заболяването, каквото обаче у нас липсва, заяви Дарик.

" Ракът на белия дроб за нашата страна постепенно, но прогресивно напредва като периодичност. Благодарение на новите благоприятни условия за лекуване, което имаме, пациентите живеят доста по-дълго и по-качествено. В същото време се повишава честотата на болестта. Всяка година се прибавят пациенти и в един миг броя, хората, които се нуждаят от лекуване, от следене, спомагателна диагноза, от ден на ден се повишава ", изясни един от най-хубавите медицински онколози у нас д-р Марчела Колева.

" Имаме проблем по повод на здравноосигурителните институции, за да могат да осигурятадекватно лечение на този все повече нарастващ брой пациенти, които са в дейна възраст. При част от лекуванията, които ние прилагаме, могат и да вървят на работа макар лекуването. В същото време с повишаване на заболеваемостта смъртността понижава ", изясни още тя.

" По отношение на предпазването от рака на белия дроб - спиране на тютюнопушенето, това е една от най-преекспонираните аргументи. Важно е да се знае, че отношение към карцинома на белия дроб има и замърсяването на околната среда. Живеем в град с неособено положителни индикатори по повод чистотата на въздуха. От трета страна е нездравословният метод на живот, не е единствено тютюнопушенето ", разясни още доктор Колева пред Дарик.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР